יש לי התלבטות אם להסביר את נושא הכיוונים של הרגולטור
ב קמינים נפט כאן ב פורום .
החלטתי כן להסביר אבל אקדים ואזהיר:
כיוון רגולטור רצוי שיעשה ע"י טכנאי מומחה ומנוסה. קל מאוד
לאבד את הכיוון ואפילו ל"התעקש" עם הרגולטור עד כדי הוצאתו מכלל שימוש.
במקרה כזה תאלצו לרכוש רגולטור חדש.
הנזק הכספי יכול להיות גדול יותר מן החסכון שבאי-הזמנת טכנאי.
ביצוע הכיוון צריך להעשות במתינות רבה.
סיבוב הברגים חייב להעשות רק מילמטראחד כל פעם
והמתנה ארוכה אחר כל מילימטר כדי לצפות את התגובה של האש.
התגובה אינה מיידית כמו בגז. היא איטית ולוקחת כמה דקות !!!
החץ שליד הברגים אכן מורה את הכיוון להורדת האש.
יש להשתמש במברג קטן בגודל טסטר ובשום אופן לא להפעיל כח !!!
יש לזהות מי מבין הברגים הוא כיוון האש הנמוכה ומי מהברגים שייך לאש
הגבוהה.
צריך להיות כתוב בלועזית ליד כל בורג, מה הוא.
התוצאה שאליה צריך להגיע היא כדלקמן:
אש נמוכה - צריכה להיות נמוכה ולא עוברת בגובה את פני סיר תא הבעירה. צבע
האש חייב להיות כחול.
אש גבוהה - צריכה לעלות כמו חרוט שפסגתו נוגעת בתקרה של ה קמין . האש צריכה
להיות ברובה כחולה (95%) ומותר הבזקים צהובים מידי פעם.
לייתר ביטחון כדאי באש גבוהה, להנמיך קצת ולא לאפשר את ההבזקים הצהובים כי אין
צורך להגיע לתפוקת חום מכסימלית ב תנורי ארובה ,שאינה בשימוש בדר"כ.
את הכיוון מתחילים באש הנמוכה ואחר כך עוברים לאש בגבוהה.
גם אחרי כיוון האש הגבוהה, חוזרים לבדוק אם חל שינוי בכיוון באש הנמוכה.
חוזרים על הבדיקות בנמוך ובגבוה לסרוגין כמה פעמים עד שבטוחים שהכל מכוון כראוי.
כפי שאמרתי, צריך להתאזר בסבלנות ובעדינות.
ללא שני אלו, אל תתחיל אפילו בכיוון רגולטור בעצמך.
ועכשיו אחזור על המלצתי, יותר כדאי להזמין טכנאי מנוסה ב קמינים לבצע את הכיוונים.
סוף שבוע נעים
רפי
מומחה מספר 1 בארץ בכל הקשור ל קמינים , תנורי ארובה ו תנורי חימום